T.C. Mİllî Eğİtİm BakanlIğI
İSTANBUL / ESENLER - Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu

KANTİN İŞLETMESİNİN KİRALANMASI İŞİ İHALE İLANI (05.03.2024 Salı Günü Saat 11.00)

Milli Eğitim Bakanlığı İstanbul İli Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne bağlı bulunan “Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu” kantin işletmesi 09/02/2012 tarihli ve 28199 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği’nin 20/3. maddesine göre oluşturulan ihale komisyonunca 2886 sayılı Devlet İhale Kanunu’nun 51/g maddesi gereğince açık teklif pazarlık usulü yöntemiyle kiraya verilecektir.

Bilgi ve gereğini rica ederim.

ESENLER İLÇE MİLLİ EĞİTİM MÜDÜRLÜĞÜ

KAZIM KARABEKİR İMAM HATİP ORTAOKULU 

Kantin İşletmesinin Kiralanması İşi İhale İlanı

 

Madde 1. İhale konusu iş; İstanbul İli Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğüne bağlı bulunan “Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu” kantin işletmesi, 09/02/2012 tarihli ve 28199 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan Milli Eğitim Bakanlığı Okul-Aile Birliği Yönetmeliği’nin 20/3. maddesi hükümleri doğrultusunda, 2886 sayılı Devlet İhale Kanununun 51/g maddesine göre yapılacak ihale ile kiraya verilecektir. 

 

Madde 2. Pazarlığa konu olan kantinin bulunduğu;

 

a) Kurumun Adı: Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu                                                                

b) Bulunduğu İlçe                    : ESENLER

c) Kira Tespiti Komisyonunca

    Belirlenen  Muhammen Bedel Tespiti           : 6500 TL (altıbinbeşyüztürklirası)

d) İhalenin Yapılacağı Tarih/Saat                    : 05.03.2024 Salı Günü Saat 11.00

e) İhalenin Yapılacağı Yer: Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Toplantı Salonu

f) Öğrenci Mevcudu  : 971

g) Demirbaş Bedeli                                             : 0,00 TL 

Madde 3. İhaleye iştirak edenler, Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliği Kiralama Sözleşmesindeki genel ve özel hükümleri ile kantin kiralama işine ait şartnamedeki genel şartların tüm maddelerini önceden okumuş ve aynen kabullenmiş sayılırlar. Bu düzenlemelerin aksine hiçbir hak talep edemez ve itirazda bulunamazlar. 

 

Madde 4. İhaleye katılmak isteyenler ihale ile ilgili şartnameyi; Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait Ziraat Bankası Esenler Şubesi nezdinde bulunan TR11 000 100 2405 0117 5751 5022 İBAN No’lu Hesabına  numaralı IBAN hesabına, ihale doküman bedeli olarak ₺750,00 (yediyüzellitürklirası) yatırıldığına dair dekontla, Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Destek Hizmetleri  Bölümünden temin edebileceklerdir. (İştirakçilere şartname teslim alındı belgesi verilecektir.)

 

Madde 5. İhaleye katılmak isteyenler aşağıdaki listede yer alan ihale komisyonuna verilecek belgeleri; üzerinde iştirakçi adı-soyadı, adresi, iletişim bilgileri ve işin adı yazılı yapışkan kısımlarından imza ya da paraflı kapalı bir zarf içerisinde ihaleden 04.03.2024 Pazartesi günü saat 17.00’ye kadar Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü Destek Hizmetleri Bölümüne teslim edeceklerdir. (İştirakçilere evrak zarfı teslim alındı belgesi verilecektir.)

 

Madde 6. Kuruma/Kantine Milli Eğitim Müdürlüğünden onaysız yapılan sabit demirbaşlar ihale sürecinde dikkate alınmayacaktır. İşletmeci ayrıldığı takdirde tesis ettiği taşınır demirbaşları alabilir. .

 

Madde 7. İhaleye katılmak için başvuracak isteklilerde aranılacak özellikler ile ihale komisyonuna ibraz edilmesi gereken belgeler aşağıya sıralanmıştır.

 

A-) İHALEYE KATILACAK KİŞİLERDE ARANACAK ŞARTLAR

a)T.C. vatandaşı olmak.

b)Yüz kızartıcı bir suçtan hüküm giymemiş olmak.

c)Başka bir kantin işletiyor olmamak (İstanbul Kantinciler Esnaf Odasından belge alınacak.)

d)İhaleye katılmak isteyen kişi bizzat katılacaktır. (Vekalet ile ihaleye girilmez)

e)İhaleye 61 (altmışbir) yaşından gün almamış gerçek kişiler katılabilirler. Şirketler, dernekler, vakıf ve birlikler ihaleye katılamazlar.

f)Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak.

g)İhaleden men yasağı almamış olmak. (İstanbul Kantinciler Esnaf Odasından belge alınacak.)

h)İhalesine katıldığı okulun/kurumun servis taşımacılığını yapmamak.

i)Herhangi bir Okul kantinini işletirken idari soruşturma sonucu sözleşmesi feshedilen işletmeciler ve birinci derece yakınları bu ihaleye katılamazlar.

B-) İHALE KOMİSYONUNA VERİLECEK EVRAKLAR

1-Aslını ibraz etmek şartıyla nüfus cüzdanının veya sürücü belgesinin fotokopisi 

2-Nüfus Kayıt Örneği ((e-devlet üzerinden alınan geçerlidir.)

3-Yerleşim Yeri Belgesi ya da İkametgah Sureti (Nüfus Müdürlüklerinden, Muhtarlıklardan ya da e-devlet üzerinden alınacak.)

4-Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 20. maddesinin 4. bendinde belirtilen belgelerden birine sahip olmak. Mesleki Yeterlilik Belgesi; Katılımcılarda, 05/06/1986 tarihli ve 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanunu hükümlerine göre kantincilik alanında alınmış ustalık belgesi sahibi olma şartı aranır. Ancak, katılımcıların hiçbirisinde ustalık belgesi bulunmaması durumunda işyeri açma belgesi, kalfalık, kurs bitirme belgelerinden en az birine sahip olma şartı aranır. 3308 sayılı Mesleki Eğitim Kanununun 30. maddesi ile; İşyeri Açma belgesinin ustalık belgesinin yetki ve sorumluluklarını taşıdığı ve dolayısıyla ustalık belgesine denk olduğu belirtilmiştir. (e-devlet üzerinden alınan belgeler geçerlidir.)

5-Son bir ay içerisinde alınmış Adli Sicil Kayıt Belgesi. Alınan bu belgede "Adli Sicil ve Arşiv Kaydı" bilgileri de mutlaka bulunacaktır.(Cumhuriyet Savcılığından veya E-devletten alınabilir.)

6-Büyükşehir Belediyesi sınırları içerisinde, başka bir kantin çalıştırmadığına dair son 1 (bir) ay içerisinde alınmış belge. (İstanbul Kantinciler Esnaf Odasından alınacak.)

7-İhaleden men yasağı almadığına dair son 1 (bir) ay içerisinde alınmış belge. (İstanbul Kantinciler Esnaf Odasından alınacak.)

8-Kantin kiralama ihalesi yapılan okul müdürlüğünden alınmış; aynı okulun öğrenci servis taşımacılığını yapmadığına ve okulun gelir getirici diğer alanlarında faaliyette bulunmadığına dair yazı.

9-İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünden alınmış, idarece onaylanmış; istekli tarafından şartnamenin her sayfasına Adı Soyadı ve "ŞARTNAMEYİ OKUDUM, KABUL EDİYORUM"  ibaresi el yazısı ile yazılmış ve imzalanmış olan İhale İdari Şartnamesi.

10-Geçici teminat, muhammen bedel tespit komisyonunca belirlenen 9 (dokuz) aylık muhammen bedelin %3'üdür.. Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ait Ziraat Bankası Esenler Şubesi nezdinde bulunan TR11 000 100 2405 0117 5751 5022 İBAN No’lu Hesabına  “Kantin Kati ve Geçici Teminat IBAN Hesabına 1657,50 TL (binaltıyüzelliyeditürklirasıellikuruş) bedelin geçici teminat olarak yatırıldığına dair dekont.

11-İhale komisyonu başkanı ve üyeleri ile Okul Aile Birliği yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin ve kantin kiralama ihalesi yapılan okul yöneticilerinin ikinci dereceye kadar kan ve kayın hısımları olmadığını belirten komisyona hitaben yazılmış yazı. (Başvuru Sahibi Yazısı)

12-Sağlık kurum veya kuruluşundan son altı ay içerisinde alınmış olan sağlık raporu

13-İstanbul Kantinciler Odası’ndan alınmış, adına kayıtlı başka bir kantin işletmesi bulunmadığına ve ihaleden men yasağı olmadığına dair belge (Aslı)

14-Okul idaresinden alınacak servis işletmeciliği yapılmadığına dair belge

15-Teklif Mektubu (Zarf içerisinde, dilekçe şeklinde, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne ithafen yazılmış, işin adını ve teklif miktarını belirten, imzalı belge olmalıdır.)

16-Vergi Borcu Yoktur Belgesi

17-İhale komisyonu başkanı ve üyeleri ile birliğin yönetim ve denetleme kurulu üyelerinin ikinci dereceye kadar kan ve kayın hısımları olmadığına dair taahhütname (Dilekçe)

18-Milli Eğitim Bakanlığı Okul Aile Birliği Yönetmeliğinin 20. Maddesinde belirtilen  “Ancak katılımcıların hiç birinde ustalık belgesi yoksa sırası ile işyeri açma belgesi, kalfalık belgesi ve bunların olmaması durumunda kurs bitirme belgesine sahip olma şartı aranacaktır.” Ustalık belgesine sahip olanlara ihalede öncelik tanınır. Katılımcıların tamamında ustalık belgesi yok ise tüm belgeler eşit sayılır.

19-İdare İhaleyi yapıp yapmamakta serbesttir.

20-Tereddüt edilen hususlarda Okul Aile Birliği Yönetmeliği ve 2886 sayılı Devlet İhale kanunun ilgili maddeleri gereği yapılır. 

Paylaş Facebook  Paylaş twitter  Paylaş google  Paylaş linkedin
Yayın: 29.02.2024 - Güncelleme: 29.02.2024 08:33 - Görüntülenme: 170
  Beğen | 0  kişi beğendi