İSTANBUL / ESENLER - Kazım Karabekir İmam Hatip Ortaokulu

Nis

Matematik öğretmenimiz Ebru AKTAŞ öğrencilerimize kendi tasarladıkları görsellerle matematik konularını anlatıyor. Öğretmenimize emek ve katkılarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Nis

Öğrencilerimize Matematik öğretmenimiz Büşra SEZER tarafından "Öğrenmeyi Öğrenmek" konulu konferans verildi. Konferansta daha hızlı ve kalıcı öğrenmenin gerçekleşmesi için çok faydalı taktiklerden bahsedildi. Öğretmenimize değerli katkıları için teşekkür ederiz.

Nis

Eski Ramazanları hatırlatmak ve tanıtmak adına Din Kültürü öğretmenimiz Türkan YEŞİLYURT'un hazırladığı 6-A sınıfı öğrencilerimiz tüm sınıfları dolaşarak maniler okudu.

Nis

Zarafet Kuşağı projemiz kapsamında İngilizce öğretmenimiz Demet USTA tarafından "İngilizce Nasıl Öğretilir?" konulu konferans verildi. Konferansta dil öğrenmenin inceliklerinden ve dil öğrenirken yapılan hatalardan genişçe bahsedildi. Öğretmenimize değerli katkılarından dolayı teşekkür ederiz.

Mrt

Okulumuzun projesi olan HADİ GÜL İyilik Hareketi'nin koordinesinde gerçekleştireceğimiz kumanya kampanyası başladı. Tüm velilerimizin kampanyaya destek olmasını rica ediyoruz.

Mrt

Yıllarını eğitime adamış emektar iki öğretmenimiz, genç öğretmenlerimizle hasbihalde bulundular. Numan ÖZSOY ve Mustafa KARACA hocamız gerçekleşen sohbette tecrübelerini ve unutamadıkları anılarını paylaştılar.Kendilerine meslekte ve hayatta nice yıllar diliyoruz.

Mrt

Kariyer Günleri Konferans serimizde bu gün Psikoloji ve Hukuk bölümlerini alanın uzmanlarıyla tanıttık. İngilizce öğretmenimiz Fatma BETÜL ARVAS moderatörlüğünde gerçekleşen konferansta Avukat Selva KETEN ve Klinik Psikolog Betül AĞAÇHAN konuk olarak katılım gösterdiler. Bölüm tanıtımlarının yapıldığı konferansta daha sonra öğrenci ve velilerin sorularına cevap verildi. Avukat Selva KETEN ve Klinik Psikolog Betül AĞAÇHAN'a bizleri ve öğrencilerimizi bilgi ve tecrübeleriyle aydınlattıkları için teşekkür ediyoruz. Moderaörümüz Fatma Betül ARVAS'a da etkili yönetimi ile beraber sürecin gelişimi ve gerçekleşmesindeki özverisinden dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

Mesaisini İmam Hatip Okullarına hizmetle geçiren, samimiyeti ve vefasyla örnek aldığımız ÖNDER-ESENİMDER'in başkanı Sayın Mustafa DURMUŞ'u "ERDEMLİ NESİL TASAVVURU" konulu söyleşide konuk ettik. Moderatörlüğünü müdür yarımcımız Yusuf YEŞİLYURT'un yaptığı söyleşide "Bir nesil nasıl erdemli olabilir?" sorusuna cevap aradık. Gayet verimli geçen söyleşi, öğrencilerimizin soruları ile sona erdi. Her daim yanımızda hissettiğimiz Sayın Mustafa DURMUŞ'a bizlere ve öğrencilerimize kattıklarından dolayı teşekkür ediyoruz.

Mrt

Veli Akademileri Projesi kapsamında ilk dönem gerçekleştirdiğimiz seminerlere kaldığımız yerden devam edeceğiz.

Mrt

Bilişim Teknolojileri Ve Yazılım dersinde blok tabanlı programlama ile öğrencilerimiz ile birlikte "ping pong" oyununu yaptık.Öğrencilerimiz kendi kodlarını yazarak oluşturdukları ping pong oyununu oynayarak arayüzünü test etmiş oldular.Ayrıca ilk oyun yazma deneyimlerini gerçekleştirdiler.Hem öğrendiler hem eğlendiler.

Ara

Fen bilimleri Öğretmenimiz Neslihan İskenderoğlu öncülüğünde 5. sınıf öğrencilerimizle ayın evreleri konusu için model hazırlayarak  , model üzerinde ayın evlerini tek tek gözlem yapıp ardından ayın evreleri panomuzu hazırladık.

Mrt

Esenler İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü´nün Oyunus Projesi kapsamında düzenlediği okullar arası zeka oyunları yarışmasında öğrencilerimizden Beyza Gün Reversi oyununda ilçe birincisi, Esma Kiycak ise Pentago oyununda ilçe ikincisi oldu. Öğretmenimiz Uğur POLAT danışmanlığında yarışmalara hazırlanan öğrencilerimiz böylelikle okulumuza bu alanda ilk başarıyı kazandırmış oldular. Öğretmen ve öğrencilerimizin başarılarının devamını dileriz.

Mrt

Kız öğrencilerimize okul mescitinde vaaz eğitimi verildi. Eğitimin ardından istekli ve yetenekli öğrencilerimize vaaz uygulaması yaptırıldı. Emek veren hocalarımıza ve bilhassa Rabia TOKATLI hocamıza teşekkürlerimizi sunuyoruz.